GYAKORI KÉRDÉSEK A COMFORT52 UV-C/Whisper  KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATÁHOZ

Használható személyek tartózkodásával egyidejűleg az 254nm UV-C lámpa folyamatosan?

Igen, számos nemzetközi tudományos tanulmány támasztja alá az UV-C lámpa (ua. mint a germicid lámpák) a megfelelően az UV fény kiáramlását megakadályozva a szem/bőr irányában,  biztonságosan és mellékhatásmentesen  használható otthon, irodákban, intézményekben, kórházakban, élelmiszer előállító egységekben és egyéb levegő fertőtlenítést igénylő helyeken.

Mi a különbség az UV, az UVB és az UVC között?

Az UV sugárzás három típusát hullámhosszuk szerint osztályozzák. Különböznek biológiai aktivitásukban és abban, hogy milyen mértékben tudnak behatolni a bőrbe. ... A rövid hullámhosszú UV-C a legerősebb UV-sugárzás.

Milyen előnyei vannak az alumínium /TiO2 fotókatalízisnek?


A  vegyi úton létrejött fotókatalízis előnyeit amely katalizátorként szolgál, széles körben alkalmazzák a környezet és az energia területein, ideértve az öntisztító felületeket, a levegő és a víztisztító rendszereket, a sterilizálást, a hidrogén evolúcióját és a fotóelektrokémiai átalakítást.

A 254 nm UV lámpa elpusztítja vírusokat és egyéb kórokozókat?

Igen, az UVC lámpa 99.98%-os hatásfokkal a legtöbb vírus,baktérium, spóra elpusztításában hatásosan jár el, amennyiben a megfelelő távolság vagy levegő áramoltatásnál lényeges műszaki paraméterek betartásra kerültek.

A 254nm UVC lámpa elpusztítja a penész spórákat?

Igen a 254nm UVC lámpa 99.9%-os hatásfokkal pusztítja el a levegőben terjedő penész spórákat.

Milyen gyakorisággal kell az UV lámpát cserélni?

Cégünk 8.000 óra  és 10.000 óra teljesítményű UV-C lámpákat épít be a készülékekbe, csere a használt lámpa típus függvényében szükséges.

Az UV lámpa tisztítása szükséges?

Általában a porszűrő rendszeres tisztítása elégséges. A lámpa időszakos  tisztítása csak nagyon poros vagy zsíros levegőjű helyek használatánál szükséges.

Mennyi UV-C nyílt sugár koncentráció szükséges egyes organizmusok elpusztításához?

A beltéri levegő fertőtlenítéshez a Mobilsept a Comfort52 és Whisper  típusok használhatóak, ahol az 254 nm UVC lámpa nyílt sugárzású. Alap szabályként az UV lámpa közeli pozicionálása fontos a fertőtlenítési eljárásban, így a lámpától a 8 cm túli távolabbra helyezés arányosan növeli a hatásfok elérést. A fertőtlenítési hatás 3-4 m rádiuszon belül is  már csak részleges.

Az UVC lámpa gyakori ki-be kapcsolása?

A forró katód típusú UV lámpák ki-be kapcsolása a beépített ballaszt indítóval jól megoldott, de gyakori kapcsolgatásuk jelentősen megrövidíti az élettartamot.

Az UVC lámpa hogyan pusztítja el a kórokozókat?

Az ultraviola lámpa (UV)a legoptimálisabb 254nm hullámhosszon az organizmusokat maximális hatásfokon pusztítja. Az újra produkció megnehezedik és e folyamat következménye az organizmus elpusztulása.

Termel ózont UV lámpa?

Az egységekben beépített UV-C lámpák általi O3 termelés minimális, 0.01-0.02 PPM amely a nemzetközi egészségügyi biztonság szabványnak teljességgel megfelel.

Mikor van szükség ózont termelő UV-UVC lámpára?

Az UV sugarak fertőtlenítő képessége csak a sugár által elért („látott”) felületekre hatásos. Az ózon segíti az UV sugarak és hatás terjedését és az UV által nem „látott” felületek fertőtlenítése.és szagtalanító hatása is kitűnő.

Az UV-UVC milyen személyes sérüléseket okozhat?

A Mobilsept Comfort52/Whisper szériák tervezése kizárja a direkt szem és bőr kontaktus létrejöttét. Hosszabb direkt érintkezés bőr pirosodást, foltokat és szem irritációt okozhat, de nem okoz bőrrákot vagy szemhályogosodást.

Milyen kárt tehet az UV sugárzás a környezetben?

Az UV-C sugárral hosszú ideig érintkező anyagok mint pl. műanyagok melyek élettartama megrövidülhet kb. 10%-al. Tehát a 10 évre tervezett műanyagok élettartama 9 évre rövidül meg. 

Milyen teljesítményt nyújt az UVC lámpa?

Az UV-C lámpák teljesítményét  µW-ban  (microwatt)  határozzák meg. A teljesítmény és annak számítása több tényező (pl. levegő áramlási sebesség, UV-C fényforrás távolsága, ventilátor teljesítmény függvényében kerül kiszámításra. 

Hogyan fertőtleníti az 254nm UV-C lámpa leghatásosabban a levegőt?

Többféle megoldás használatos amelyek vagy az oldalfalra vagy mennyezetre szerelt, vagy padlóra állított gép formákban valósul meg. A mennyezetre szerelt gépek felfelé juttatják ki a tisztított levegőt és fő előnyük a helyigény kizárása. A pulton-asztalon és földön elhelyezett gépek némi helyigényt és kerülgetést igényelnek  hatásfokuk mérsékeltebb mert a levegőben terjedő kórokozók többsége a levegő elsősorban a helyiség felsőbb rétegeibe tömörül.

Milyen biztonsági elővigyázatosság szükséges a 254nm UVC lámpa használatánál?

Semmilyen körülmények között hosszasan szemmel közvetlen ne nézzünk  az UV-C lámpa sugarába, és kerüljük az indirekt (tükör, üvegen keresztül) szem kontaktot is. Amennyiben a lámpa sugarába a benézés  szükséges a megfelelő Ultra Violet Ultra Spec 100 vagy egyéb, ezzel egyenértékű védőszemüveg használata kötelező.